23948sdkhjf

Nike ska spara över 20 miljarder kronor

Sportjätten ska genomföra besparingar på upp till motsvarande cirka 22 miljarder kronor under de kommande tre åren för att effektivisera verksamheten.

Den amerikanska sportklädestillverkaren Nike redovisar ett resultat per aktie på 1:03 dollar per aktie för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Väntat var ett resultat på 0:85 dollar per aktie, enligt S&P Global Market Intelligence. Jämfört med samma period i fjol ökade resultatet med 21 procent.

Omsättningen landade på 13,4 miljarder dollar, motsvarande en tillväxt på 1 procent jämfört med samma period förra året. Väntat för en omsättning på 13,4 miljarder dollar.

I delårsrapporten meddelar Nike att det kommer genomföra åtgärder för att effektivisera verksamheten. Detta inkluderar kostnadsbesparingar på upp till 2 miljarder dollar under de kommande tre åren, något som kommer göras genom bland annat en förenkling av produktsortimentet och en ökning i automatisering.

Som en del av åtgärderna för att effektivisera organisationen förväntar Nike omstruktureringskostnader på 400-450 miljoner dollar, vilka kommer redovisas i det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Bland dessa kostnader nämns avgångsvederlag som en del.

Nike-aktien var i går kväll ned drygt 4,5 procent i den amerikanska efterhandeln.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062