23948sdkhjf

Efterträder avskedad möbel-vd som fick gå efter dom

Ny vd ska skapa starkare synergier mellan fysiska och digital handel och fortsätta uppbyggnaden av kedjan i Sverige.

Kim Møller Mønster har rekryterats till posten som ny vd för Sverigesatsande danska Ilva. Han efterträder Martin Hallund som fick lämna möbelkedjan tidigare i höstas efter en fällande dom i trafikolycka. Enligt danska medier ska vd:n varit inblandade i en olycka där han använt sin firmabil som senare också ska ha konfiskerats.

Kim Møller Mønster kommer närmast från en tjänst som vd på Gastrolux men har ett förflutet i möbelbranschen som försäljningschef och del av ledningsteamet för Bolia.

– Vi ser verkligen fram emot att välkomna Kim Møller Mønster som ny vd för Ilva. Vi har kännedom till Kim som en väldigt skicklig detaljhandlare från hans tid på Bolia, där han skapade synliga resultat, både för kunderna och för företaget. Jag har fullt förtroende för att vi har hittat den rätta personen till att leda utvecklingen av Ilva generellt och att stärka varumärket i butikerna och på webbshoppen, säger Jan Bøgh,  vd för Lars Larsen Group Retail.

Danska Ilva har satsat rejält i Sverige och så sent som i september aviserade kedjan att bolaget planerar för ett femte och sjätte varuhus i Sverige efter Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Halmstad.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078