23948sdkhjf

Hon blir vd när Bonti får ny ägare

Aleksandra Avli ny vd när privata investerare köper det Stockholmsbaserade babyproduktbolaget Bonti av Raptor Group.

Den krisande babybranschen tvingade förra året flera bolag i rekonstruktion. Ett av dem var Bonti. Nu får bolaget nya ägare igen. In som ny vd i bolaget kliver Aleksandra Avli, skriver Breakit.

Bonti, som fått utmärkelsen ”kunglig hovleverantör”, har sedan hösten 2021 genomgått flera vd-byten. Nu är det dags igen. Majoritetsägaren Raptor Group, som ägs av Edward Ernstberger säljer hela sitt innehav efter drygt tre år. Det betyder att styrelseordföranden Edward Ernstberger och den operativa delägaren Robin Seger lämnar bolaget.

De nya ägarna är enligt Breakit privata investerare som Fredrik Lundqvist med bolaget Inorelax och Andreas Martin-Löf. Tillträdande ordförande är Erik Wikström.

Ny vd för Bonti blir Aleksandra Avli, känd för att ligga bakom HON, ett slags Linkedin utan män som backats av Cristina Stenbeck, Sophia Bendz och Susanna Campbell.

– Vårt huvudmål de kommande månaderna är att bygga operationell styrka och att fortsätta utveckla det starka varumärke och värde som Bonti har levererat till sina kunder. Det är en spännande tid och vi är otroligt dedikerade till att stärka vår relation med kunderna genom att erbjuda det bästa på marknaden, både i butik och online, säger Aleksandra Avli i ett pressmeddelande.

Bonti bedriver e-handel samt tre butiker i Stockholmsområdet. Enligt det senaste rapporterade räkenskapsåret omsatte bolaget 104,1 miljoner kronor under 2022.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078