23948sdkhjf

Kitchentime och Lampgallerian nylanseras hos Nordic Nest

Bergendahls säljer Kitchentime till Nordic Nest Group som samtidigt sorterar in Lampgallerian i bolagsgruppen.

Bergendahls skapade i november 2022 det nya affärsområdet Bergendahls Home för Kitchentime och Granit. Nu får Kitchentime ny ägare i form av Nordic Nest Group som förvärvat e-handlaren.

Nordic Nest ingår i BHG Group, e-handlare inom bygg- och heminredningsprodukter som satt igång ett stort strukturellt förändringsarbete för att sänka kostnaderna och konsolidera verksamheten. 

Lampgallerian som varit en del av BHG Group sedan 2019 ska under våren konsolideras in i Nordic Nest Group med ambitionen att skapa en destination för belysning. Ytterligare en specialdestination, för matlagning, skapas med förvärvet av Kitchentime som kommer att nylanseras under våren.

– Att utöka erbjudandet med specialistdestinationer inom matlagning och belysning har funnits med i den långsiktiga planen sedan länge. Därför känns det fantastiskt roligt att vi nu kan presentera både Kitchentime och Lampgallerian. Det här är två väldigt naturliga tillskott på vår fortsatta resa att ta en marknadsledande position i Norden och resten av världen, säger Bank Bergström, vd Nordic Nest Group. 

På bolagets årliga partnerträff i november presenterades strategi och plan gällande varumärkena Nordic Nest och Svenssons. Fortsatt fokus på internationell expansion samt en utökad satsning på fysiska butiker kvarstår som en del av strategin som nu även inkluderar Kitchentime och Lampgallerian

– Med den adderade försäljningen får vi bättre nytta och skalfördelar av det vi hittills byggt upp inom bolagsgruppen, avslutar Bank Bergström. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14