23948sdkhjf

Här öppnar Clas Ohlson: ”Vi har varit efterfrågade i många år”

Detaljhandelskedjan planerar för tretton butiksöppningar under året.

Den 5 september slår Clas Ohlson upp portarna för sin nya butik i Lidingö Centrum. Även i Burlöv Center och på Stora Södergatan i Lund öppnar detaljhandelskedjan under året. Det framgår av ett pressmeddelande. 

– Det känns fantastiskt roligt att rivstarta året med hela tre nya butikskontrakt. De nya butikerna kommer göra oss ännu mer tillgängliga och vi vet att vi har varit efterfrågade under lång tid i såväl centrala Lund som på Lidingö. Vi ser också fram emot att komma tillbaka till Burlöv där vi stängde vår butik under 2020 och där centret sedan dess haft en väldigt positiv utveckling, säger Andreas Helgesson, operativ chef för den svenska marknaden på Clas Ohlson.

På Lidingö tar Clas Ohlson över H&Ms tidigare lokal på 679 kvadratmeter fördelat i två plan. Den nya butiken blir något mindre än en vanlig Clas Ohlson-butik, men kommer att erbjuda hela sortimentet inom bland annat verktyg, belysning och förvaring. Renoveringen av lokalerna har redan påbörjats enligt Clas Ohlsons senaste butikskoncept.

– Vi vet att vi har varit efterfrågade i många år och vi är glada över att vi får ett så bra läge i Lidingö Centrum. Vi känner oss välkomna och ser fram emot att möta Lidingöborna, säger Andreas Helgesson- 

Butiken i Lund öppnar i maj med en butiksyta på 634 kvadratmeter, medan butiken i Burlöv Center, som även den öppnar i september, är 1 156 kvadratmeter stor.

I en intervju med Dagens Handel i december meddelade vd Kristofer Tonström att flera nya butiker kommer att öppna under året, bland annat i Sundsvall, Helsingborg, Malmö och Falkenberg. Totalt innebär det att Clas Ohlson har tretton butiksöppningar på gång under året.

– För oss är tajmingen väldigt god för att flytta fram positionerna i lite tuffare tider. Det tillsammans med en stärkt e-handeln gör att vi faktiskt går för en ganska snabb och kraftig expansion om man tittar med historiska mått mätt, sa Kristofer Tonström då.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063