23948sdkhjf

Webhallen tar in ny vd från Netonnet Norge

Bolaget går nu in i en ny fas.

Efter två år som vd för Webhallen lämnar Anders Torell och lämnar över rodret till Trygve Hillesland som internrekryterats från Netonnet Norge. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att få träffa alla nya kollegor, både i butik, på centrallager och huvudkontor. Tillsammans ska vi utveckla Webhallen ytterligare, och leverera starka kundupplevelser till hela Sverige. Hög kundnöjdhet som Webhallen redan uppnått är också en av nycklarna till ytterligare framgång, medan vi tillsammans ska hitta andra möjligheter att lyfta Webhallen ytterligare, säger Trygve Hillesland i en kommentar.

Både Webhallen och Netonnet ingår i Komplett-koncernen.

Webhallen beskriver själva i pressmeddelandet att bolaget nu går in i en ny fas. Vissa funktioner, exempelvis kommersiella och inköp, ska centraliseras medan andra uppgifter lokalt blir ännu mer operativa.

Trygve Hillesland tillträde redan den 17 januari. Bara dagen innan kom beskedet att teknikkedjan kraftigt minskar sitt butiksnät i Sverige genom att stänga fem butiker. Nu finns tolv butiker kvar varav tio ligger i Stockholm.

Webhallen har haft några tuffa år bakom sig. Bolaget är en av de butikskedjor som har störst skuld till Skatteverket i efterdyningarna av pandemin. I december var skulden på 300 miljoner kronor. Under 2022 gjorde bolaget en rörelseförlust på 79,5 miljoner kronor. I pressmeddelandet skriver bolaget att ”Webhallen har kunnat öka sina marknadsandelar under krävande omständigheter” och menar att ”en stabil struktur och nya ramar lagts för en bra och lönsam verksamhet” under Anders Torells ledning.

– Under min period vid rodret har vi tillsammans vässat Webhallen till ett nytt bolag, med förutsättningar att fortsätta utvecklas på den svenska gamingmarknaden, samtidigt som vi växer lönsamt. Jag vill tacka hela teamet som bidragit till att göra denna förvandling lugn och lärorik. Vi har nu ett starkt lag på plats och jag lämnar med en varm hand över till Trygve som fortsätter resan där jag lämnar, säger Anders Torell i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093