23948sdkhjf

XXL bryter med Klarna

Ska erbjuda kunderna en ”tydligare och mer strömlinjeformad lösning”, enligt vd:n.

Klarna kommer framöver inte vara betallösning för XXL. Istället inleds ett samarbete med Walley som ska bli betalaktör för koncernens samtliga kedjor på den nordiska marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Walley ger oss en omnikanalslösning som täcker såväl e-handel, varuhus som vår företagförsäljning genom Team Sales. Vi ser fram emot att inte bara förenkla vardagen för våra anställda och kunder, utan också att erbjuda våra kunder en tydligare och mer strömlinjeformad lösning, säger Freddy Sobin, vd och koncernchef på XXL, i en kommentar.

Avtalet omfattar både privatpersoner och företagskunder, samt kreditlösningar som ”köp nu, betala senare” såväl i butik som online. Planen är att förbättra den övergripande omnikanalsupplevelsen. Samarbetet förväntas inledas den 1 juli 2024.

– Det är idag helt avgörande att möta sina kunder med en solid omnikanalsstrategi. Vi ser fram emot att implementera just detta hos XXL, och visa upp vår förmåga att sömlöst hantera samtliga betallösningar som de behöver, säger Mikael Anstrin, general manager på Walley.

XXL har ett 30-tal varuhus i Sverige och totalt 86 varuhus i Norden. Den norska sportvaruhuskedjan har under flera kvartal tappat i både omsättning och rörelseresultat. Hösten 2023 tvingades XXL till en nyemission på en halv miljard norska kronor, bara ett halvår efter den förra.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078