23948sdkhjf

Grönt ljus för Footway – på väg att avsluta rekonstruktionen

Kan komma att ske inom ett par veckor.

E-handelsbolaget kan komma att träda ur rekonstruktionen som har pågått sedan i slutet av juli i fjol om bara några veckor. Detta efter att Solna tingsrätt under gårdagen, tisdag, godkände skulduppgörelsen som innebär att Footways skulder till oprioriterade fordringsägare skrivs ner med 75 procent. Förslaget hade stöd av en bred majoritet av fordringsägarna, skriver Footway i ett pressmeddelande.  

– Det breda stödet för rekonstruktionsplanen var avgörande för att skulduppgörelsen med bred majoritet godkändes. Genomförda åtgärder förbättrar vår service till kunderna, minskar kostnader och skapar en mer strömlinjeformad organisation. Vi ser fram emot att fortsätta vår utveckling och stärka våra samarbeten framöver, säger Daniel Mühlbach, vd.

I mitten av mars kommer bolaget att betala en skuldnedskrivningslikvid om cirka 70 miljoner kronor. Footway förväntas träda ur rekonstruktionen i mitten av februari, efter sju månader i rekonstruktion.

Utöver Footway innefattas Belapadel, Brandosa, Caliroots, Grandshoes, Heppo, Netlens, Racketnow, Runforest, Solestory, Sportamore och Stayhard i rekonstruktionen.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096