23948sdkhjf

Stor omsättning på Väla – butikerna som stänger och öppnar

”Rekordmånga etableringar på kort tid”, konstaterar centrumchefen.

De kommande månaderna öppnar en lång rad nya kedjor, butiker och matkoncept Väla centrum i Helsingborg. 

– Vi har väldigt många nya hyresgäster på väg in i huset och vårt starka 2023 följer med oss ​​i 2024, där vi utöver rekordmånga etableringar även ser en ökad ökning av besökare. Jag ser en tydlig trend i branschen, där den fysiska butiken återigen har en stark ställning och där e-handeln är ett komplement till den traditionella handeln, säger Niklas Blonér, centrumchef på Väla, i en kommentar.

Etableringarna hänger ihop med att många butiker stängt på kort tid. Både Teknikmagasinet och Friluftsvaror har gått i konkurs. Dessutom stänger Pando och The Athlete's Foot.

Det ger utrymme för nya butiker. Under våren öppnar Designtorget sin första butik i Helsingborg, vid sidan av butikerna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Smyckeskoncept Je t'aime, som sedan tidigare har en butik i centrala Stockholm, etablerar sin andra butik i och med öppningen på Väla. Bvaldi, kläd- och smyckeskoncept som riktar sig mot ungdomar, har tidigare haft en popupbutik på Väla, men öppnar nu sin första fysiska butik. Även sko- och klädvarumäret Skechers öppnar en butik under våren.

Det finns även planer om ytterligare etableringar, men vilka butiker eller kedjor som det rör sig om kommer att presenteras framöver.

– Vi har faktiskt rekordmånga etableringar på kort tid, och det tycker jag tyder på att det finns en tydlig optimism och framtidstro inom handeln, fortsätter Niklas Blonér.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109