23948sdkhjf

Rekordår för Lindex  – ökar både resultat och omsättning

”I dag presenterar vi, för tredje året i rad, både nytt försäljningsrekord samt vårt högsta resultat någonsin”, konstaterar vd:n.

2023 innebar ett rekordår för Lindex, när det kommer till såväl rörelseresultat som försäljning. Det visar bolagets delårsrapport för fjärde kvartalet samt för helåret 2023. Omsättningen uppgick till till 7,2 miljarder kronor, en ökning med 3,4 procent jämfört med 2022. För fjärde kvartalet var ökningen 2,5 procent.

– I dag presenterar vi, för tredje året i rad, både nytt försäljningsrekord samt vårt högsta resultat någonsin. Vi har under utmanande marknadsförhållanden åstadkommit en fantastisk utveckling, där vi lyckats växa både hållbart och lönsamt med stark tillväxt i såväl våra fysiska butiker som digitala kanaler, säger Susanne Ehnbåge i en kommentar.

I de fysiska butikerna ökade försäljningen med 2,2 procent under året, medan den digitala ökade med 5,3 procent jämfört med samma period ifjol. E-handeln stod för 19 procent av den totala försäljningen.

För helåret landade rörelseresultatet på drygt 1 miljard kronor, vilket innebär en ökning på 7,2 procent mot förra året. Under det fjärde kvartalet landade resultatet på 249 miljoner kronor mot 248 miljoner kronor ifjol.

Under året har Lindex kommit upp i sex miljoner registrerade kunder, vilket Susanne Ehnbåge beskriver som ett kvitto på ett starkt varumärke.

– Detta är ett fint styrkebevis på att vårt erbjudande uppskattas och att vi fortsätter stärka Lindex varumärke. Vi har en tydlig plan framåt med fokus att accelerera vår tillväxt på såväl våra nuvarande marknader som nya, samt fortsätta växa i våra befintliga kanaler och genom att utforska nya sätt att göra affärer.

Även det finska ägarbolaget Stockmann ökade omsättningen och vinsten i det fjärde kvartalet. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125