23948sdkhjf

Elgigantens butik i lågor – lokalen totalförstörd

Räddningstjänsten kämpar med förhindra att branden i Märsta sprider sig. Rusta ligger vägg i vägg med den brinnande Elgigantenbutiken. 

Klockan 00.45 natten till i dag larmades räddningstjänsten till Elgigantens butik i Märsta norr om Stockholm. Butiken stod då i lågor. Enligt polisen är lokalen totalförstörd.

– De åkte dit på ett automatiskt brandlarm och möttes av öppna lågor och rökutveckling från objektet. Det verkar som att det brinner ganska rejält, sa Mikael Pettersson till SVT i natt.

Elgiganten ligger vägg i vägg med varuhuset Rusta. 

– Rusta är opåverkat och vi har släckt branden invändigt. Det verkar som att elden kommit via kassalinjen och tagit sig upp mot taket via en fasad. Nu brinner det fortfarande på taket och vi jobbar med stegbilar, sa Marie Nordahl, ledningsoperatör vid räddningstjänsten, strax före klockan 04 till Aftonbladet.

Runt 07-tiden på morgonen var branden äånnu inte under kontroll och räddningstjänsten kämpar fortfarande med att förhindra att branden ska sprida sig.

– Vi jobbar framför allt med att förhindra spridning till intilliggande byggnader och med att släcka branden i takkonstruktionen, sa Fredrik Liljegren, vakthavande befäl på räddningstjänsten, till TV4.

Polisen har stängt av trafiken på Valstavägen utanför och utrymt en bensinmack som ligger mindre än 100 meter från Elgiganten. Trafiken på väg 263 rullar dock på som vanligt.

Några personskador är inte kända, men en förundersökning om misstänkt mordbrand har inletts.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078