23948sdkhjf

Gekås tillsätter hållbarhetschef

Den 1 juni tillträder Ulrika Danielson den nyinrättade tjänsten som hållbarhetschef på Gekås Ullared. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hon kommer närmast från statliga Andra AP-fonden där arbetet som chef för kommunikation och ägarfrågor. Ulrika Danielson har en bred bakgrund med hållbarhetsarbete inom både pensionsförvaltning och detaljhandel.

– Jag är jättenöjd och glad att Ulrika blir en del av teamet hos oss på Gekås Ullared. Hon tillför erfarenhet och en bred kompetens inom hållbarhetsfrågor vilket ger ett paraplyperspektiv som vi kommer att ha stor nytta av i den kommande utvecklingen av vårt hållbarhetsarbete, säger vd Patrik Levin i en kommentar.

I sin nya roll ska Ulrika Danielson vara en del i att bygga upp en koncernövergripande organisation som ska leda företagets hållbarhetsarbete framåt.

– Jag är väldigt glad över möjligheten och förtroendet att bli hållbarhetschef på Gekås Ullared. Det ska bli fantastiskt roligt och spännande att få vara en del av Gekås fortsatta hållbarhetsresa och tillsammans med organisationen utveckla och stärka Gekås kunderbjudande och starka varumärke, säger Ulrika Danielson.

Vid flera tillfällen har Gekås i Ullared fått skarp kritik för sitt bristande hållbarhetsarbete, bland annat klimatsågades företaget 2019. I mars förra året hamnade varuhuset i nytt blåsväder efter att kändiskollektioner från Pernilla Wahlgren, Glenn Strömberg och Marie Serneholt kritiserats för bristande arbetsvillkor i textilfabrikerna.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079