23948sdkhjf

Flera skadade när taket rasade på Intersport-butik

Tre personer fick föras till sjukhus när taket rasade in i Intersports butik i Östersund.  

Söndagens stora nyhet om ett takras i ett köpcentrum i Östersund drabbade Intersport. Vid 11:30-tiden under söndagen rasade taket in i butiken i Lillänge köpcentrum. Det rapporterade bland annat SVT.

Enligt uppgifter från räddningstjänsten har tre personer har förts till sjukhus med lindriga skador. Men det är ännu oklart om några av dem är butiksanställda eller besökare.

Vid raset vällde det in stora snömassor i butiken som räddningstjänsten var tvungna att genomsöka. Men inga personer upptäcktes vara kvar i rasmassorna. 

– Vid midnatt igår var det inga förändringar från det som först rapporterats. Då avslutade vi vår insats efter att vi gjort olika sökrundor med hundar och ingen markerat något. Det fanns inte heller någon som var saknad eller några bilar kvar på parkeringen, säger vakthavande befäl på Räddningstjänsten Jämtland till Dagens Handel och lägger till:

– Nu är det ett jobb för fastighetsägaren och försäkringsbolaget att röja upp och åtgärda skadorna.

Dagens Handel har sökt Intersport, men företaget har inte velat ge några kommenterar utöver ett pressmeddelande som skickats ut på måndagen där vd Pontus Petersson tackar räddningstjänsten för det snabba och effektiva ingripandet.

– Vi är djupt tacksamma att ingen skadats allvarligt.

Kort efter kollapsen inleddes en utredning kring vad som orsakat raset.

Det är oklart hur länge butiken kommer att hållas stängd.

– Vi kan inte säga när butiken väntas öppna igen utan arbetar i nuläget febrilt med att säkerställa att lämpliga åtgärder vidtas för att åtgärda situationen på plats, säger vd Pontus Petersson.

Alla tio butiker i affärskomplexet är stängda tills vidare.

Artikeln uppdaterad med kommentar från Intersports vd. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11