23948sdkhjf

Klart: Åhléns får återvända till Åhlénshuset – tecknar ”långt” avtal

Osäkerheten kring framtiden för Åhléns Fridhemsplan i Stockholm är över.

Dagens Handel har sedan tidigare rapporterat om att läget för Åhléns Fridhemsplan som var hotat i och med en renovering i fastigheten av fastighetsägaren Alecta Fastigheter. I det så kallade Åhlénshuset har det förberetts för en stor ombyggnation där flera butiker fått flytta. Något även Åhléns kommer att få göra, men bara tillfälligt. 

Kedjan har tecknat ett avtal med Alecta Fastigheter om att komma tillbaka till fastigheten när renoveringen är klar. I det pressmeddelande som skickats ut uppger man att det handlar om ett ”långt” avtal. 

– Jag tror verkligen på fysisk handel och är därför mycket glad över att framtiden är säkrad för vårt Åhlénsvaruhus på Fridhemsplan. Nu ser vi fram emot att vårt varuhus efter renoveringen kan fortsätta att inspirera och erbjuda våra gäster en riktigt bra service och fantastisk shoppingupplevelse i en modern lokal framöver, kommenterar Ayad Al-Saffar, vd Åhléns, i pressmeddelandet.

Man räknar med att flytta in igen i april 2026 efter renoveringen, då man kommer att ha 2 553 kvadratmeter i yta. Fram tills dess kommer butiken att husera i en tillfällig lokal med entré från Sankt Eriksgatan. 

– Vi är väldigt glada att Åhléns tillsammans med oss vill vara del av det nya Fridhemsplan som växer fram och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, kommenterar Markus Hultquist, kund- och fastighetschef på Alecta Fastigheter.

Utvecklingsarbetet av fastigheten Väktaren 35 har startat och beräknas pågå under två år. När arbetet är klart kommer Åhléns få sällskap av såväl hotell som restaurang- och caféverksamheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094