23948sdkhjf

Efter tuffa året – starkt resultat för Bagaren och Kocken

Efter ett tufft 2022 är köksspecialisten Bagaren och Kocken tillbaka på starka nivåer när bokslutet för 2023 presenteras. Omsättningen för 2023 landar på 816 miljoner och resultatet uppgår till 33 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera ett så pass starkt resultat, trots det tuffa marknadsläget och strategiska omstruktureringar. Vi har under året haft fullt fokus på lönsamhet men har i samband med detta fått hävstång även i försäljningen där vi till och med tangerade pandeminivåer under november och december, säger Charlotta Svarfvar, vd på Bagaren och Kocken, i en kommentar.

E-handelsbolaget är fortfarande en bra bit ifrån rekordresultatet 2021 då bolaget omsatte över miljarden, men klart bättre än 2022 då omsättningen dalade till strax över 800 miljoner kronor, samtidigt som man redovisade ett negativt rörelseresultat på -62 miljoner kronor.

Under fjolåret har bolaget fokuserat på sin verksamhet och tillväxten inom kökssegmentet landade på 12 procent under 2023. Att omsättningen inte ökat på totalen förklaras med att Bagaren och Kocken under året avyttrat e-handlaren Robotexperten.

– Framgångsfaktorer har varit nära samarbete med våra leverantörer, en nylanserad prisstrategi, hög kostnadskontroll och fortsatt starkt fokus på vår expertpositionering. Vi har även satsat på extra marknadsföring vilket gett fin försäljningseffekt och stärkt vårt varumärke, samt tagit marknadsandelar inom viktiga kategorier, fortsätter Charlotta Svarfvar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062