23948sdkhjf

Här öppnar Partyland mitt under rekonstruktionen

Stängde i Arninge men öppnar nu i Westfield Täby centrum.

I april öppnar Patrick och Åsa Bruna butik för Partyland i Westfield Täby centrum norr om Stockholm. Duon, som driver butiker i bolaget Brunas Partytillbehör,  stängde butiken i Arninge i december i fjol och nu ska verksamheten omlokaliseras till närbelägna Täby. 

Sedan den 21 november pågår en rekonstruktion av bolaget, som nyligen förlängdes ytterligare tre månader, och förutom att stänga i Arninge har franchiseduon även stängt butiken i Marieberg galleria i Örebro.

– Lågkonjunkturen har påverkat vår bransch under 2023 hårdare än Covid gjorde. Partylandkedjan har under 2023 och i början av 2024 stängt några butiker i olönsamma lägen. Flera av våra enheter går bra trots rådande omständigheter med lågkonjunktur. I de butikslägen där vi har likviditetsutmaning, är vår analys att befintliga marknadshyror i vissa lägen inte möter omsättning och antal besökare. Förhandling med många av våra fastighetsägare har pågått under en längre tid och med ett flertal av dem har vi slutit nya avtal och kommit fram till förnyade villkor. Men i vissa butikslägen har förhandlingarna inte gått hela vägen, därav ett antal butikstängningar. Tydligt är att köpkraften har minskat i vissa butikslägen och inte står i paritet med hyreskostnaden. Därför är det kul att vi kan etablera två nya butiker där köpkraft och hyra möter våra förväntningar, säger Patrick Bruna, franchisechef för Partyland i Sverige tillika delägare i Brunas Partytillbehör i en kommentar.

Brunas Partytillbehör driver sedan tidigare butiker i Bromma Blocks, Farsta Centrum, Kista Galleria, Norrköping/Domino Galleria, Regeringsgatan 20, Skärholmen Centrum, Vällingby Centrum samt Westfield Mall of Scandinavia.

Öppningen i Stockholmscentrumet blir inte den enda för kedjan i april då det sedan tidigare är känt att etablering även sker i Avion Shopping i Umeå. Den enheten ska drivas av Mika och Anna Selonen som sedan tidigare driver butik för kedjan i Tuna Park i Eskilstuna.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125