23948sdkhjf

Krisande XXL ska räddas med emission på halv miljard

En av storägarna har samtidigt sålt av hela innehavet.

Den norska sportkedjan XXL avser göra en riktad emission på cirka 500 miljoner norska kronor. Altor, Ferd och Frasers Group finns med bland tecknarna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen kommer att fastställas genom ett accelererat bookbuilding-förfarande, som hanteras av Carnegie, DNB Markets och Nordea.

Samtidigt meddelas att XXL:s fjärde största ägare Odin har sålt hela sitt innehav.

Vid sidan av den aviserade emissionen lämnas vissa prognoser för det första kvartalet. XXL förväntar sig att omsättningen landar på 1,5-1,6 miljarder norska kronor för perioden.

"Vinterförhållandena har varit gynnsamma och bolaget har sett tillväxt inom viktiga vinterkategorier, samtidigt som försäljningen av icke-säsongsbetonade produkter och kapitalintensiva produkter har fortsatte att vara utmanande", kommenterar bolaget.

Den krisande sportjätten redovisade minskad omsättning för både fjärde kvartalet och helåret 2023, och fjolåret summerades av vd Freddy Sobin som det svåraste året i XXL:s historia. XXL lämnade förra året Österrike och lämnar även Danmark under det första kvartalet 2024. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08