23948sdkhjf

Slaget om Örebro – Thansen först ut i vår

Öppnar tionde varuhuset i Sverige.

Den 19 april öppnar Thansen varuhus på handelsområdet Marieberg i Örebro. Därmed får Motonet vars andra varuhus öppnar på just Marieberg under senvåren sällskap på handelsplatsen.

Thansen har gjort en stortsilad entré i Sverige och sedan starten med första öppningen på Väla i Helsingborg i november 2022 har aktören med Örebro inräknat nu öppnat tio varuhus. Öppningen i Örebro blir den tredje i år efter varuhus i Karlskrona och Växjö därefter väntar bland annat tidigare aviserade Sjöbo och Gävle.

– Örebro ligger strategiskt i södra Svealand och passar väl in i vår plan att växa organiskt och etablera oss söderifrån och uppåt. Örebro blir vår tionde butik i Sverige och under 2024 kommer vi öppna ännu fler nya butiker i bland annat Halmstad, Borlänge, Skövde, Norrköping, Gävle, Vetlanda, säger Alija Konjaric, kedjechef Sverige i en kommentar.

 Thansen och Motonet har stora planer för expansion i Sverige och i en större intervju i Dagens Handel häromveckan konstaterade de båda aktörerna, och Biltema, att trots att bilvaruhusen nu tycks växa som svampar ur jorden så är den förmodade konkurrensen inget som avskräcker.

– Det är inte så att vi ser någon utmaning i att lägga oss i samma städer eller handelsområden som de här spelarna. Det är jättebra att Thansen etablerar sig i Marieberg också. Det blir supertrevligt. Sen hoppas jag att kunderna kommer att välja oss, förstås, sa Johan Ljung till Dagens Handel apropå att de båda aktörerna nu blir grannar på handelsplatsen.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081