23948sdkhjf

Vd-byte hos Babyshop – Kitchentimes grundare tar över

Den krisdrabbade e-handlaren av barn- och bebiskläder har i tysthet bytt vd. 

Kitchentimes grundare Joel Falck är ny vd för Babyshop. Han efterträder Karin Meneur, visar handlingar som Breakit tagit del av från Bolagsverket.

Babyshop är ett av flera företag som drabbats hårt av krisen i babybranschen. Bolaget gick in i rekonstruktion hösten 2022 och har varit nära konkurs. Så sent som i februari skickades ett brev till flera storägare i bolaget där styrelseordföranden Petter Sundberg förklarade att bolaget behövde ett mindre likviditetstillskott efter att försäljningen hade varit oväntat svag månaderna efter att rekonstruktionen avslutades.

Efter rekonstruktionen, som avslutades den 30 juni förra året, ägs bolaget till 65 procent av Thuban AB med riskkapitalbolaget Verdane som näst största ägare med 22 procent. Även grundarna Linn och Marcus Tagesson finns kvar bland storägarna.

Enligt Breakit har bolagets värdering rasat från 2,1 miljarder kronor 2021 till 240 miljoner kronor vid senaste emissionen som skedde i samband med rekonstruktionen.

Joel Falck är en av grundarna av Kitchentime som Bergendahls i början av året sålde vidare till jätten BHG Group. Där är e-handlaren nu en del av Nordic Nest.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109