23948sdkhjf

Rekordresultat för Flying Tiger – siktar på fortsatt expansion

Flying Tiger Copenhagen redovisar det högsta rörelseresultatet i företagets historia.

Under 2023 landar omsättningen för Flying Tiger Copenhagen på nära 5 miljarder danska kronor. Det innebär en tillväxt på 4,5 procent jämfört med föregående år och 3,2 procent i jämförbar försäljning.

Samtidigt landade Ebitda-resultatet på till 1,1 miljarder danska kronor – det högsta i företagets historia.

Sverige har spelat en nyckelroll framgången, menar i vilket fall den svenska ledningen.

– Våra framsteg i Sverige är en del av en större nordisk framgångssaga. Vi ser fram emot att fortsätta vår expansion och att driva vårt hållbarhetsarbete framåt, med särskilt fokus på att minska plastanvändningen och öka användningen av grönt bränsle i vår logistik, säger Nordenchefen Martin Sörenhag i en kommentar.

Under året ska mellan 20 till 25 av butikskedjans 40 butiker rustas upp under året. Samtidigt kan det bli fler butiker som öppnar framöver om rätt läge dyker upp, har Nordenchefen berättat i en tidigare intervju med Dagens Handel.

Under det gångna året har Flying Tiger Copenhagen även öppnat nya marknader i Asien och Mellanöstern, med butiker i Bahrain och planerade öppningar i ytterligare sex länder under 2024. 

Samtidigt som den nordiska marknaden även fortsatt är en central del i bolagets globala strategi har kedjan under det gångna året öppnat nya marknader i Asien och Mellanöstern, med butiker i Bahrain och planerade öppningar i ytterligare sex länder under 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079