23948sdkhjf

Nyrensten lämnar Revolution Race: ”Klarar sig utan grundarna”

Niclas Nyrensten avböjer omval i Revolution Race styrelse. Senast i juli lämnar han outdoorbolaget som han grundade tillsammans med sin fru Pernilla Nyrensten 2013. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Bolaget har efter tio år blivit så pass moget att det klarar sig utan grundarna, mig och Pernilla. Jag brinner fortsatt för RevolutionRace och kommer vara tillgänglig som bollplank vid behov. Jag har fullt förtroende för styrelse och ledning att fortsätta bygga RevolutionRace i samma anda vi gjort sen start, säger Niclas Nyrensten i en kommentar.

Familjeskäl uppges vara anledningen till att Niclas Nyrensten lämnar styrelsen. Hösten 2023 lämnade även Pernilla Nyrensten sina uppdrag i bolaget. Hon var fram till oktober förra året vd för Revolutionrace och efterträddes av Paul Fischbein.

Ordförande i valberedningen Øistein Widding är informerad och kommer att med övriga medlemmar i valberedningen se över styrelsens framtida sammansättning.

I samband med Niclas Nyrenstens utträde kommer styrelsen bestå av Alexander Martensen-Larsen, Sara Diez Jauregui, Cecilie Elde, Andreas Källström Säfweräng, Birgitta Stymne Göransson och David Thörewik.

Paret Nyrensten äger cirka 20 procent av aktierna i bolaget.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047