23948sdkhjf

Ingka miljonsatsar i Kållered – ska utökas med över 19 000 kvadrat

Förhoppningen är att allt ska stå klart i slutet på 2025.

Ingka Centres vill utöka sin handelsplats i Kållered med 19 400 kvadratmeter. I dag, måndag, har ansökan om bygglov skickas in till Mölndals kommun.

– Mycket har hänt sedan Ikea öppnade här på 70-talet. Göteborgsregionen har vuxit och vi med. Vi ser stor potential i Kållered och vill stärka vårt utbud. Nu har vi chansen att skapa förutsättningar för en plats med ett ännu mer varierat och högkvalitativt erbjudande för alla, säger Lars Wild-Nordlund, verksamhetschef Nordics på Ingka Centres, i en kommentar.

Expansionen beräknas kosta över 800 miljoner kronor. Syftet är att fortsätta satsa på en vidareutveckling av handelsplatsen för att ytterligare stärka Kållered, Mölndal och Göteborgsregionen.

Arbetet kommer att ske i flera etapper. Den första etappen är redan klar i och med invigningen av det nya Ikea-varuhuset i juni i fjol. Söder om varuhuset kompletteras i andra etappen med ytterligare handel i och med byggnationen av en handelsbyggnad med ett tiotal butiker och även flera snabbmatsrestauranger.

Får Ingka Centers grönt ljus under våren beräknas de nya butikerna kunna öppna under fjärde kvartalet 2025.

Årligen har Ikea Kållered omkring 1,8 miljoner människor besökare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063