23948sdkhjf

Gamestops aktie rusar – efter finansprofil bröt flerårig tystnad

Gamestops aktie är på tapeten igen. Den amerikanska spelbutikskedjan rusar nära 50 procent efter att investeraren och den tidigare centrala figuren ”Roaring Kitty” publicerat ett inlägg på X, tidigare Twitter, efter tre års tystnad. Aktien hade vid fredagens stängning stigit 62 procent på en månad.

I den inledande måndagshandeln på USA-börsen har Gamestop handelsstoppats flera gånger efter att den stigit 110 procent .

Roaring Kitty, eller Keith Gill som han egentligen heter, blev något av en finanskändis under 2021 då han nyttjade sina sociala mediekonton, framför allt på nätforumet Reddit, till att genomdriva en så kallad ”short squeeze” av investerare som blankat Gamestops-aktien, vilket resulterade i att den rusade med över 1 500 procent på två veckor. Sedan dess har bolagets aktiekurs haft en berg-och-dalbaneliknande utveckling.

I Keith Gills nya inlägg på X syns en tecknad person med en spelkontroll i handen går från att luta sig bakom till att luta sig framåt, vilket tolkats som en signal till småsparare och andra aktieintresserade att återigen rikta fokus mot Gamestop.

Gamestop lämnade Sverige 2021, då den amerikanska spelbutikskedjan efter en lång period av finansiella svårigheter stängde alla sina nordiska butiker, inklusive ett 40-tal svenska.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078