23948sdkhjf

Hit återvänder anrika Norrlandskedjan: ”Tajming helt rätt”

För 50 år sedan öppnade damkonceptet Fanny första gången i Stenstan.

Multibrandkedjan Fanny gör comeback i Sundsvalls stadskärna under hösten. Denna gång etablerar sig kedjan på Storgatan 38 mellan H&M och Kicks i en lokal på 170 kvadratmeter. 

Bakom Fanny-kedjan står Claes Warpe, vars bolag försattes i konkurs under våren 2020. Då bestod kedjan av tolv butiker. Två av butikerna fanns i Sundsvall. Efter konkursen har Fannykonceptet återhämtat sig och kedjan består i dag av sju butiker, samtliga belägna i Norrland. Sundsvallsetableringen blir den åttonde i ordningen.    

– Tajming är helt rätt. Positiva vindar blåser i Stenstan och vi vill självklart finnas i ett av de mest eftertraktade butikslägena. Med den här etableringen stärker vi vår position i Sundsvall och ökar vår tillgänglighet gentemot våra kunder, säger Claes Warpe, vd och ägare, som beskriver sortimentet som "lite tuffare" än i de övriga Fanny-butikerna. 

Kedjans comeback i staden kommer att firas. Enligt uppgift är det 50 år sedan som den första Fannybutiken öppnade i Stenstan. Men familjeföretaget är äldre än så. I år fyller det 150 år. Det startades av Claes Warpes farfars far, Claes Emil Johanson, som redan som tonåring började som knalle.

Planen är att butiken öppnar i slutet av september.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047