23948sdkhjf

Källor: Hemlig börsansökan från snabbmodejätten Shein

Snabbmodejätten Shein har tagit ett steg närmare börsnotering i London men behöver få sin ansökan godkänd av myndigheterna och klartecken från en ny brittisk regering.   

Den kinesiska snabbmodejätten Shein ska nu ha lämnat in sin konfidentiella ansökan om börsnotering i London. Det uppger nyhetsbyrån Reuters.

Bolaget började utforska en börsnotering i början av året. I början av juni sades att en ansökan sannolikt skulle komma senare i juni, och nu är den alltså inlämnad, bekräftar två källor med insyn till Reuters. 

Shein hade inledningsvis planer på notera bolaget i New York, men mötte motstånd från amerikansk lagstiftning och vände då blickarna till Londonbörsen. Där väntas noteringen bli den mest uppmärksammade på över ett decennium. Shein väntas dra in över en miljard pund och värderas till runt 50 miljarder pund, motsvarande cirka 668 miljarder kronor. Det är något lägre än bolagets senaste kända värdering på 66 miljarder dollar vid en finansieringsrunda i början av förra året.

Varken Shein eller den brittiska tillsynsmyndigheten FCA (Financial Conduct Authority) har velat kommentera uppgifterna.

FCA tar normalt ett par månader på sig att gå igenom en ansökan. Shein väntar också på ett okej från den kinesiska myndigheten CSRC (China Securities Regulatory Commission).

Med grönt ljus från både FCA och CSRC kan Shein presentera sitt erbjudande till marknaden. Därefter inleds en fyra veckor lång process innan det kan bli fråga om någon börshandel. Det betyder att det kinesiska bolaget sannolikt också måste ta hänsyn till en ny brittisk regering. 

Labour, som leder mätningarna klart, har suttit i möte med Shein och indikerat att partiet är för en börsnotering, som skulle bidra till en boost på den brittiska marknaden. Det finns dock lagstiftare även i Storbritannien som ifrågasatt snabbmodejättens affärsidé ur ett hållbarhetsperspektiv.

Förra veckan sköt den italienska lyxsneakertillverkaren Golden Goose på sin börsnotering på börsen i Milano på grund av en volatil marknad kopplad till politisk osäkerhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08