23948sdkhjf

Nya hyresgäster klara till jättesatsning i Umeå

Ingka Centres inleder första fasen av utbyggnaden av Avion shopping. Planeras öppna hösten 2025 och kostar 350 miljoner kronor.

Sedan tidigare är det känt att Stora Coop öppnar på Avion i Umeå hösten 2025 då Ingka Centres utbyggnad om 12 000 kvadratmeter i sydlig riktning på handelsområdet ska stå klar. Nu aviserar köpcentrumaktören att även Rusta och Candy World tecknat kontrakt för att öppna och därtill ska Systembolagets befintliga butik byggas ut.

– Jag ser verkligen fram emot de nya etableringarna på Söderslätts handelsområde. Det bådar för en god framtid och en bra mötesplats för Umeåborna. Jag tror att de nya butikerna kommer att locka ännu fler besökare till Ikea och Avion Shopping, säger Peter Forsberg, marknadschef på Ikea Umeå i en kommentar.

Candy World finns sedan tidigare i Haparanda, Borlänge, Sundsvall, Gävle och därtill väntar öppningar i Örebro och Norrköping under hösten 2024.

Avion shopping öppnade 2016 och Ingka Centres motiverar nu utbyggnaden av köpcentrumet med att Umeå växer och bara på närbelägna Teg byggs 4 000 nya bostäder.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094