23948sdkhjf

Han ska ta hand om Lindex finanser

Den nya ekonomidirektören har lång erfarenhet från konfektion, senast på Eton Shirts, men också från flera ledande positioner inom H&M.

Lindexkoncernens har utsett ny ekonomidirektör. Henrik Henriksson tillträder sin nya tjänst den 1 september. Han kommer att vara stationerad i Sverige och fungera som ekonomidirektör både för Lindex Group och för Lindexdivisionen. Henriksson blir också medlem i koncernledningen, framgår det av ett pressmeddelande.

– Jag är entusiastisk övar att bli en del av Lindexkoncernen – ett bolag med två mycket starka varumärken, Lindex och Stockmann, klara strategiska och finansiella mål samt en mycket övertygande hållbarhetsagenda. Dessutom har Lindexkoncernens team visat sin förmåga att förbättra lönsamheten och leverera sin strategi, säger Henrik Henriksson som innehaft ledarpositioner inom karriär och finans och ekonomi i 20 år.

Närmast kommer han från Eton Shirts där han varit i fem år. Dessförinnan hade han flera ledande positiioner hos H&M Group i Sverige, Storbritannien och USA.

– Hans solida erfarenhet inom ekonomi, detaljhandel och mode, kombinerad med sin omfattande internationella bakgrund, kommer att fungera som en utomordentlig grund för att accelerera hållbar och lönsam tillväxt samt att öka Lindexkoncernens aktieägarvärde, kommenterar Susanne Ehnbåge, Lindexkoncernens vd.

Henrik Henriksson efterträder Annelie Forsberg som fortsätter sitt arbete i koncernen fram till slutet av augusti 2024.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062