23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Dagens Handel
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Kycklingimport ökar trots salmonella

Trots förra årets larm om salmonella i importerade kycklingberedningar har försäljningen av importerat kycklingkött ökat. – Svensk produktion hotad.

Under första kvartalet i år ökade importen av kyckling med 3 procent. Detta trots larm och skriverier om vattnade kycklingar och salmonellaförekomst. Samtidigt minskade efterfrågan på svensk kyckling. - Det är tufft nu för branschen. Företagen i Svensk Fågel har en produktionsminskning med 0,8 procent under årets första fem månader mätt i antal kycklingar jämfört med 2002. Det säger Maria Donis, vd på Svensk Fågel till Land Lantbruk. 80 procent av importerad kyckling är i form av köttberedning och behöver därför inte salmonellakontrolleras. Det utgör enligt Donis ett hot mot svensk salmonellakontrollerad kyckling: - I Sverige kan man inte tumma på kraven eftersom myndigheterna kontrollerar verksamheten, konsekvensen blir i stället att svenska producenter lägger ned.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125|instance-web01