23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Dagens Handel
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Swedish Meats sparar i Sverige

Swedish Meats vill minska sin andel anställda i Sverige. Därför har man inlett försök med att vidareförädla skinkor i Polen.

Varje år exporterar Swedish Meats mellan 20 000 och 30 000 ton skinkor till Sydeuropa. De skinkor som eventuellt ska förädlas i Polen kommer att gå på utlandsexport, skriver Kristianstadsbladet i dag. Lönekostnaderna för de delar som ska göras i Polen ligger mellan 25 och 30 procent lägre än i Sverige. – Vi har hela tiden varit öppna med att vi ser på möjligheterna till delförädling i Polen när det gäller produkter som ändå ska exporteras, säger Hampe Mobärg, Swedish Meats informationsdirektör, till tidningen. Enligt tidningen är Hampe Mobärg också öppen för lönesänkningar eller minskad personalstyrka i Sverige. Swedish Meats tror att man kan komma att tjäna mer pengar genom att exportera färdiga produkter, istället för att, som i dag exportera hela bakdelar. Företaget tror också att den ökande andelen egna märkesvaror, EMV, kan komma att produceras i långlöneländer och sedan exporteras tillbaka till Sverige.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125