23948sdkhjf

”Krav på kassaregister bra – men kräver kontroll”

Svensk Handel stödjer förslaget om att införa krav på kassaregister i landets butiker. – Ett sådant förslag gynnar ärlighet och undergräver illojal konkurrens, säger Dag Klackenberg, vd för Svensk Handel.

I dag får Finansdepartementet remissvaret från Svensk Handel beträffande en lag om kassaregister – och branschorganisationen är positiv till ett krav.
– I grund och botten handlar det om konkurrensneutralitet. När vit verksamhet utsätts för konkurrens från de som fuskar, måste alla fuska för att klara sig. Det är en verklighet redan i dag inom vissa områden, säger Dag Klackenberg och menar att de föreslagna kontrollerna är för klena.
– Det gäller att inte bara stifta lagar, utan också se till att de efterlevs. 25 extra tjänster på Skattemyndigheten är alldeles för lite. Alla försök att komma till rätta med detta stödjer vi, även om det kortsiktigt innebär ökade kostnader för våra medlemmar, säger han.
Hur skulle kostnaderna kunna tas ut?
– Ett exempel är en tillsynsavgift liknande de som idag finns på vågar. Långsiktigt skulle effekterna av hårdare kontroller löna sig för de som gör rätt för sig, säger Dag Klackenberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08