23948sdkhjf

Bygg en nalle!

I november öppnar nalleverkstaden Build A Bear Workshop sin första svenska butik. Affärsidén? Skapa din personliga nallebjörn på en halvtimme. Smal marknad? Nej, inte med 170 butiker i världen.

En Build A Bear Workshop består av åtta stationer, där kunden först väljer ett tomt nalleskinn för att 30 minuter senare kunna lämna butiken med en färdig nalle.
– Konceptet har blivit en succé på alla marknader man etablerat sig på, säger Magnus Ohlsson, vd på Detaljhandelsinstitutet som fungerat som rådgivare vid etableringen. Den första butiken kommer öppna i Kista Centrum norr om Stockholm. De skandinaviska franschisetagarna räknar med att upp till tio butiker kan etableras på kort tid, förutsatt att lämpliga lägen kan hittas.
Build A Bear Workshop öppnade sin första butik 1997 och 2004 börsintoducerades företaget på New York-börsen till ett värde av en miljard dollar.
I fjol öppnades Skandinaviens första butik på Tivoli i Köpenhamn och i dag finns det fyra butiker i Danmark. Priset för en färdig nalle i basmodell är strax över 100 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.531