23948sdkhjf

Bakterier i köttfärs med lång hållbarhet

Köttfärs med lång hållbarhet kan bli grogrund farliga bakterier. Två av åtta förpackningar i Aftonbladets test hade för höga bakteriehalter den sista förbrukningsdagen.

Förpackningarna i testet kom från Ica och Coop och hade en hållbarhet på åtta dagar. Den långa hållbarheten är möjlig tack vare att färsen förpackas i en så kallad modifierad atmosfär. Flertalet av förpackningarna i testet hade förhöjda värden av bakterier. Två av Icas nötfärsförpackningar innehöll för mycket bakterier. Höga bakteriehalter kan slå igenom den sista förbrukningsdagen, enligt Ica. - Det är viktigt att förvara köttfärsen i högst +4 grader och vi borde kanske informera kunderna bättre om hur de ska förvara köttfärsen, säger Lena Sparring, kvalitetsansvarig för kött på Ica, till Aftonbladet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125