23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Dagens Handel
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Bakterier i köttfärs med lång hållbarhet

Köttfärs med lång hållbarhet kan bli grogrund farliga bakterier. Två av åtta förpackningar i Aftonbladets test hade för höga bakteriehalter den sista förbrukningsdagen.

Förpackningarna i testet kom från Ica och Coop och hade en hållbarhet på åtta dagar. Den långa hållbarheten är möjlig tack vare att färsen förpackas i en så kallad modifierad atmosfär. Flertalet av förpackningarna i testet hade förhöjda värden av bakterier. Två av Icas nötfärsförpackningar innehöll för mycket bakterier. Höga bakteriehalter kan slå igenom den sista förbrukningsdagen, enligt Ica. - Det är viktigt att förvara köttfärsen i högst +4 grader och vi borde kanske informera kunderna bättre om hur de ska förvara köttfärsen, säger Lena Sparring, kvalitetsansvarig för kött på Ica, till Aftonbladet.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.109