23948sdkhjf

VM-biljettbrist även för företagen

Inte bara vanliga fotbollssupportrar vill följa Sverige i fotbolls-VM. Intresset är lika stort för företagspaketen, men även här överstiger efterfrågan tillgången. – Förbokningslistan på företag är långt större än vår biljettilldelning, säger man på sportresebyrån Steve Perryman.

Att bjuda kunder, anställda och andra på stora idrottsevenemang har blivit allt vanligare. Till sommarens VM-matcher i Tyskland är därför intresset stort hos svenska företag, men många kan redan nu avskriva tanken på att se Sverige på plats. Det är nämligen bara Fifas officiella sponsorer som kan vara säkra på biljetter. Alla andra intresserad får söka ur samma kvot som de som köper biljetter privat. Trots att ansökningstiden pågår i två veckor, hade den svenska kvoten övertecknats tre gånger efter bara 48 timmar.
– Vi räknar med att ansökningarna kommer vara tio gånger än tilldelningen när ansökningstiden stänger den 24 januari, säger Sune Hellströmer, Fotbollförbundets generalsekreterare.
De av Fifa godkända resebyråerna som arrangerar paketresor har båda två redan nu fler intressenter än tilldelade biljetter. Och det trots att det billigaste paketet hos Björk&Boström går loss på nästan 13 000 kronor per person.
Ytterligare ett problem för många företag är de hårda säkerhetskraven. Matchbiljetterna är personliga och måste överensstämma med legitimationen alla åskådare måste visa upp vid arenorna.
Så vad är bästa tipset från Dagens Handel om du vill komma över biljetter till VM-festen?
Om du måste se Sverige, så sikta in dig på biljetter till matchen mot TrinidadTobago den 10 juni i Dortmund. Här är det ”bara” två ansökningar på varje biljett – till skillnad mot fyra ansökningar per biljett vid Englandsmatchen. Via Fifas hemsida kan du också söka biljetter till Sveriges matcher - men då kan man inte söka ur den nationella kvoten.
Är det högklassig fotboll som istället är det viktigaste, så finns det godbitar som med största sannolikhet inte drar fulla hus av olika anledningar. Vad sägs om Argentina-Elfenbenskusten den 10 juni i Hamburg, Spanien-Ukraina den 14 juni i Leipzig eller Brasilien-Australien den 18 juni i München?
Biljetterna till gruppspelet kostar mellan 330 till 930 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078