23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Dagens Handel
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Handeln tjänar på butikslagad mat

Singelhushållen och den pressade fritiden gör att många trillar dit för färdiglagad mat. Men det är inte frysrätter det handlar om utan färska maträtter.

Enligt Dagens Nyheter anställer många butiker kockar och kallskänkor för att kunna laga egen mat till sina kunder. Till exempel butiken Sabis Fältöversten har fem kockar och två kallskänkor anställda och man har sett en fördubbling av butikslagade och fabrikslevererade maträtter under några år. Den färdiglagade maten hos Sabis står för tio procent av butikens omsättning. På Hemköp City i Stockholm har sortimentet av färdiglagade maträtter ökat med 50-60 procent.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.11