23948sdkhjf

Fortsatta försäljningsökningar i november

Detaljhandelns försäljning ökade i november månad med 6,6 procent, mätt i löpande priser, jämfört med november föregående år. Mätt i volym och med hänsyn tagen till antalet försäljningsdagar uppmättes en ökning på 5,7 procent.

Färska siffror från SCB och HUI visar på att sällanköpshandeln hade en tillväxt på 5,8 procent. Sänkta priser och kalenderkorrigering gav en volymutveckling för sällanköpsvaruhandeln på 7,9 procent. Dagligvaruhandelns omsättning ökade med 7,5 procent. Ökade priser i dagligvarubranschen och kalenderkorrigeringen innebar att volymtillväxten blev 2,1 procent under november månad jämfört med samma månad förra året.
Enlligt HUI utvecklades november månads försäljning i takt med den genomsnittliga tillväxten för året hittills. För dagligvaruhandeln var uppgången kraftfullare än vanligt, mycket på grund av stigande priser som förklarar mer än halva försäljningsökningen. Kanske är det också här som hushållens pengar hamnat, för sällanköpshandeln lyckades inte riktigt leva upp till de tillväxttakter man visat tidigare under året.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Därför är Kicks en tillväxtraket
Butik med anor från 1877 till salu
Ny butik för Sail Racing: ”Långsiktigt ett kanonläge”
Synoptik utökar butiksnätet
Jula ur startgroparna för ny etablering
Smycken och elektronikprodukter stoppas vid gränsen
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.191