23948sdkhjf

Utbildning ska stoppa köttfusket

Svensk köttinformation anser att reglerna är tillräckliga, men att personalen i butikerna behöver bättre utbildning.

Handlarna sviker både konsumenter och producenter när de hanterar bra råvaror på ett felaktigt sätt. Det som krävs för att stoppa fusket är utbildad personal i våra butiker, skriver Svensk köttinformation i ett uttalande. Enligt Svensk köttinformation ligger ansvaret både på individer och på företagen. - Det är enskilda individer som står bakom den felaktiga hanteringen. Personal som är välinformerad och medveten packar inte om kött. De är medvetna om vilka besvär bakterier i kött med utgånget datum i värsta fall kan orsaka. Det är viktigt att de personer som har den ansvarsfulla uppgiften att hantera färskt kött gör det enligt gällande regler och att handlarna utbildar sin personal ordentligt. säger Ella Nilsson, vd i Svensk köttinformation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078