23948sdkhjf

Grön Ko producerar färdigmat i nerlagt mejeri

Milkos gamla mejeri i Karlstad har byggts om. I den nya anläggningen Matmejeriet ska flera företag samsas. Färdigmatsproducenten Grön Ko är första hyresgäst.

Under onsdagen startade Grön Ko sin produktion i Milkos gamla lokaler i Karlstad. Invigningen förrättades av landshövding Eva Eriksson. – Det här är början på en offensiv satsning på värmländska livsmedel. Nu är det på riktigt, säger Steve Fredriksson från Konsum Värmland, delägare i Matmejeriet AB, till Nya Wermlandstidningen. Grön Ko:s tillverkning sker enligt en ny, metod som kallas Micvac. Metoden bevarar både smaker och näringsämnen på kyld färdigmat. 30 000 färdigportionerade måltider ska produceras varje vecka när anläggningen nått full kapacitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.464