23948sdkhjf

Den unga generationen köper slipsar

Slipsförsäljningen ökar och det är exporten som ligger bakom framgången för accessoaren, visar Tekos rundringning bland svenska modeföretag med slipsar i utbudet.
Försäljningen av slipsar ökar i Norden men det är också export till framförallt USA som ligger bakom nya försäljningsframgångar rapporterar Teko som talat med modeföretag som marknadsför den manliga accessoaren. Efterfrågan i USA har stigit brant inom målgruppen unga stilmedvetna män och då följer övriga världen efter.
– Det har definitivt vänt. Vi säljer mycket bra till amerikanska varuhusgiganter som Nordstrom och Bloomingdale’s. Det är den yngre generationen som drar upp försäljningen, sedan 50- och 60-talisterna slängt slipsen. Nu koordinerar vi slips och skjorta mer intensivt i vår marknadsföring än tidigare. Slipsen har haft en tuff tillvaro, delvis på bekostnad av flugan som tagit marknadsandelar. Tidigare svarade den för fem procent av försäljningen hos oss och slipsen för 95. Nu står flugan för 25 procent, säger Jan Borghardt, Senior Advisor vid skjorttillverkaren Eton i Gånghester till teko.se. (Habit)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094