23948sdkhjf

”Vi vill få in så mycket pengar som möjligt”

EXPERTS KONKURS. På fredag klockan tio slår de konkursade Expertbutiker upp dörrarna för 25-procents rea. - Vi vill avveckla det här så snyggt som möjligt, både för anställda, franchisetagare, leverantörer och våra kunder, säger Experts tidigare vd Magne Solberg.
Det är Experts 73 egenägda butiker som klockan tio imorgon fredag slår upp portarna för en rea. I snitt sänks priserna med 25 procent.

- Som konkursförvaltare är vi förstås intresserade av att få in så mycket pengar som möjligt, så på de mest attraktiva produkterna kanske inte sänkningen blir lika stor, sa konkursförvaltaren Michael Levin på Hamilton Advokatbyrå, på den pressträff som anordnades igår eftermiddag på advokatfirmans kontor i centrala Stockholm.

Franchisetagarna släpps fria

Experts 63 franchisebutikerna svävar nu i ovisshet. De är fria att se sig om efter andra tillhörigheter, och uppmanas också till detta.

- Vi kommer inte att ställa några krav på dem, ju tidigare de hittar något annat ju bättre, sade Michael Levin som inte stack under stol med att det inte kan bli fråga om ”business as usual” för deras del.

De kommer att få problem, inte minst med varuleveranser, även om löften gavs att de via det norska huvudbolaget skulle fås stöd och webben hållas igång.

Hur det blir med de eventuella bonusanspråk som franchisetagarna kan ha, är också oklart.

Förutom franchisetagarna är 817 fast anställda och 400 timanställda berörda av konkursen, dessa – huvudsakligen butikspersonal – är nu uppsagda. Under uppsägningstiden skyddas de av lönegarantin.

Goda butikslägen

Intresserade har börjat höra av sig till konkursförvaltaren om att överta konkursbolagets butikslägen.

- Sannolikt handlar det inte om att överta butiken och fortsätta driften som sådan. Det finns en hel del fina butikslägen som man införskaffat under åren, lägen som i alla fall utåt sett har ett värde men som inte är så lätt att likvidisera, sade Michael Levin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094