23948sdkhjf

Svenskt livsmedel – stor potential Kina

Svenska livsmedelsföretag har underpresterat när det kommer till att exportera till Kina. – Svenska grisöron och kycklingfötter är något som kineserna suktar efter, något som vi inte är så förtjusta i, säger Marie Söderqvist, vd på Livsmedelsföretagen.
Regeringen och livsmedelsindustrin gör gemensam sak för att öka exporten av livsmedel till Kina.

Förutom kycklingfötter och grisöron kan mjölkpulver bli exportsuccéer tror Marie Söderqvist .

Den 5–9 november besöker en svensk livsmedelsdelegation för första gången Kina. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson leder delegationen. Med på resan som går till Shanghai och Hongkong är representanter för livsmedelsföretag och branschorganisationer.

Sverige exporterar livsmedel för 55 miljarder kronor och av den summan exporteras det bara för 227 miljoner kronor till Kina. Andra länder ligger betydligt bättre till än Sverige.

– Ambitionen är att komma i fatt andra länder och också köra om dem, säger Marie Söderqvist.

Några av de som är med på resan är Scan, Lantmännen kronfågel och Svensk mjölk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062