23948sdkhjf

Bra höst för WeSC

Kvartalet augusti till och med oktober blev ett lyft för WeSC. Försäljningen ökade med 29 procent exklusive USA-marknaden, som nu ligger på licens.
– Vi har haft ett försäljningsmässigt bra kvartal och är nöjda med att kunna uppvisa bra tillväxt för kvartalet, säger vd Greger Hagelin .

Nettoomsättningen för verksamhetsårets andra kvartal uppgick till 99,7 miljoner kronor (92,7). Om man exkluderar den utlicensierade återförsäljarverksamheten i USA ska det jämföras med 77,5 miljoner kronor samma period förra året, vilket innebär en försäljningstillväxt om 29 procent för kvarvarande enheter.

Rörelseresultatet uppgick till -0,6 miljoner kronor (-3,3) och resultat efter skatt blev -0,8 miljoner (-3,6).

I november fattades beslut om att genomföra en fullt garanterad nyemission om cirka 21 miljoner kronor med företrädesrätt för bolagets aktieägare.


– Vår likviditetssituation påverkas av att våra distributörer i södra Europa har det besvärligt med bland annat krediter, vilket har lett till en del sena betalningar. Genom den garanterade företrädesemissionen förstärker vi nu vår likviditet samtidigt som högre krav för säkerheter ställts för betalningar som på sikt kommer till rätta med detta problem. Samtidigt fortsätter vårt kostnadsbesparingsprogram och vi räknar med trenden med lägre operativa kostnader kan fortsatta. Allt detta gör att vi har goda förhoppningar om att kunna uppvisa ett positivt resultat redan för nästa räkenskapsår som inleds 1 januari 2013, säger Greger Hagelin.

Första halvåret i räkenskapsåret, maj till och med oktober, minskade försäljningen från 200,7 miljarder kronor förra året, till 169,5 miljoner kronor. Exkluderat den amerikanska verksamheten minskade försäljningen med 3 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078