23948sdkhjf

Modehandeln backade i november

Stilindex från Svensk Handel Stil visar att försäljningen av kläder i fackhandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, minskade med 1,4 procent jämfört med samma månad förra året.Skohandeln backade 2,5 procent.
Modehandeln har inte haft något lysande försäljnigsår. Hittills i år, januari-november, har försäljningen av kläder minskat med 1,9 procent och skoförsäljningen har minskat med 0,1 procent.

– Inte heller november förde med sig positiva siffror för modehandeln. November förra året var svag med ett minus på över sju procent för kläder, men trots detta lyckades försäljningen inte klättra över nollstrecket konstaterar Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil i ett pressmeddelande.

Dessa siffror säger dock inte så mycket om lönsamheten i branschen. Mikael Sandström förklarar att handlarna kan ha köpt in betydligt mindre volymer än förra året. De kan därmed ha tappat försäljning men fått ökade marginaler. Neddragningen kan också föra med sig en mindre reaförsäljning i mellandagarna i december.
- Förra hösten hade branschen köpt på sig alldeles för mycket varor, till exempel jackor, som rabatterades kraftigt, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063