23948sdkhjf

Lindex fortsätter växa i öster

Ryssland och Östeuropa fortsätter att vara goda tillväxtmarknader för modekedjan Lindex.
Lindex omsättning i euro ökade med 4,9 procent i november tack vare de starkare svenska och norska kronorna.Det framgår av ett pressmeddelande från ägaren finska Stockmannkoncernen. Beräknat i lokala valutor minskade dock omsättningen med 2,0 procent. Ryssland och Östeuropa fortsätter dock att vara goda tillväxtmarknader för modekedjan.

Totalt ökade modekedjornas,där både Lindex och Seppälä ingår, omsättning med 2,8 procent, omsättningen minskade med 5,4 procent i Finland och ökade med 5,0 procent i utlandet.För Seppälä går det trögare och omsättning minskade med 6,9 procent. Dock ser kedjan tillväxt i Estland men minskade på de övriga marknaderna.

Stockmannkoncernens omsättning i november ökade med 3,0 procent och uppgick till 168,0 miljoner euro. Varuhusgruppens omsättning ökade med 3,1 procent under månaden och omsättningen ökade med 2,9 procent i Finland och med 3,6 procent i utlandet. I Ryssland ökade omsättningen i euro med 10,6 procent i varuhusen och totalt med 3,2 procent när Bestseller-franchisebutikerna, som kommer att stängas innan utgången av år 2012, inkluderas.Habit/PH
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125