23948sdkhjf

Misstänkt förgiftat flaskvatten och läsk

Handlare i Västsverige har fått in anmälningar på flaskor med Coca-Cola och Loka som luktar konstigt och misstänks vara förgiftade. - Vi uppmanar alla handlar vara uppmärksamma och se efter att våra förpackningar inte är brutna eller ser överfyllda ut, säger Claes Åkesson, informationsdirektör på Spendrups, till Dagens handel.
Spendrups har i förra veckan fått in tre misstänkta fall.

- Det rör sig om Loka 50 centilitersflaskor. Vi har skickat in dem för analys på laboratorium för att ta reda på vad det är för någonting. Kunderna har meddelat att det luktar starkt och lösningmedelsaktigt, säger Claes Åkesson som uppmanar handlare att rapportera in alla misstankar.

Radions P4 Sjuhärad rapporterar att en förundersökning har inletts sedan Coca-Cola och Loka, båda i 50 centiliters förpackningar, misstänks vara förgiftade. Butiker i Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla och Herrljunga har rapporterat reklamationer.

I Herrljunga har Hemköp tagit tillbaka en flaska vatten som luktade konstigt.

– En kund lämnade in en flaska som det luktade konstigt ur, starkt, säger Johan Wartmark , butikschef på Hemköp i Herrljunga till radion.

Radion rapporterar att vare sig Coca-Cola eller Spendrups, som tillverkar Loka, ser att något fel ska ha skett i produktionen. Ingen människa ska ha insjuknat.

På Hemköp i Herrljunga har man kontrollerat flaskornas korkar.

– Vi har tittat om sigillen var brutna men det var de inte, säger Johan Wartmark på Herrljungabutiken.

Coca-Cola förtegna

Svenska Coca- Cola bekräftar att de fått in konsumentreklemationer. Alla har de rört pet-flaskor och alla har de kommit från Västsverige.

- Vi har anmält till polisen och till miljö- och hälsa i Haninge kommun där tillverkningen sker, säger Peter Bodor , informationsdirektör för Coca-Cola Sverige, till Dagens handel.

Han vill inte gå in på några detaljer just på grund av polisanmälningen, vare sig om när reklamationerna kommit in eller hur många de varit.

- Det vi säger till konsumenterna är att de ska avhålla sig från att dricka om det luktar eller smakar konstigt, eller om förpackningen ser konstig ut. Sedan har vi haft en dialog med våra kunder /läs butiker/ och kommit överens om vad de ska vidta för åtgärder, säger Peter Bodor utan att gå in på vad dessa åtgärder består i.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078