23948sdkhjf

Kapitalinjektion till WeSC

Efter en nyemission stärker streetmodeföretaget WeSC sin kassa. Bolagets vd ser nu med tillförsikt på det kommande kvartalet.
Skuldkrisen i Europa har ställt till det för WeSC. Distributörernas betalningar har försenats vilket har försämrat koncernens likviditet. Därför tog WeSC för en tid sedan beslutet att genomföra en nyemission, vilken övertecknades i går, tisdag. Därmed stärker bolaget sitt kapital med drygt 21 miljoner kronor.

– Det är glädjande att vi nu kunnat stänga bolagets företrädesemission vilken ger WeSC bättre förutsättningar att hantera våra distributörer i södra Europa som har det besvärligt med krediter etc. Det här innebär också att vi kan fokusera på sänka bolagets operativa kostnader ytterligare samtidigt som vi fortsätter med åtgärder för att höja bruttomarginalen under 2013, skriver WeSC:s vd Greger Hagelin i ett pressmeddelande.

– Vi har sett en del förbättringar under hösten och vi tror att förbättringarna skall fortsätta och bli tydligare under kommande kvartal som inleds den 1 januari 2013. Det faktum att vi inte tappat försäljning i den här besvärliga marknadssituationen ger oss också förhoppningar om att kunna visa tillväxt framöver.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094