23948sdkhjf

Kista galleria får ny ägare

Det finska fastighetsbolaget Citycon köper Kista galleria utanför Stockholm av den norska banken DNB. I dag presenterar de nya ägarna framtidsplanerna för gallerian.
Citycon har tecknat avtal om att förvärva Kista galleria tillsammans med den kanadensiska pensionsfonden Canada pension plan investment board för cirka 4,6 miljarder kronor.

– Det här är ett strategiskt förvärv som ger oss en unik möjlighet att stärka positionen på den svenska marknaden. Sverige präglas av en snabb urbanisering. I dagsläget utgörs upptagningsområdet för Kista galleria av cirka 345 000 personer och det förväntas öka avsevärt under de kommande åren. Dessutom väntas Stockholm växa med en halv miljon invånare de närmaste 15 åren, säger Citycons koncernchef Marcel Kokkeel , som under dagen ska presentera planerna för hur Citycon ska utveckla gallerian.

Kista galleria har 18 miljoner besökare årligen och omsätter 2,4 miljarder kronor. Fastigheten har en total uthyrningsbar yta på 90 000 kvadratmeter som innefattar 185 affärer och restauranger, biografer, bowlingbana m.m. samt även studentbostäder, vårdcentral och andra kommunala verksamheter.

Kista galleria står för en omgörning som ska slutföras år 2018. Foodcourten ska bland annat flyttas för att ge plats år ytterligare 3 000 nya kvadratmeter modeshopping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062