23948sdkhjf

Kräftgång för MQ

Försäljningen i butikerna minskade, marginalen blev mindre och resultatet sjönk. Första kvartalet i det nya redovisningsåret blev inte roligt för modekedjan MQ.
Redan i början av december informerade MQ om det första kvartalets, september till och med november 2012, försäljning och resultat. Utfallet för kvartalet blev i linje med denna information.

Nettoomsättningen uppgick till 364 miljoner kronor (380), en minskning med 4,0 procent. Omsättningen i jämförbara butiker minskade med 6,6 procent.

Bruttomarginalen sjönk från 62,5 till 60,5 procent. Rörelseresultatet stannade vid 21 miljoner kronor (42)

Under perioden öppnade två nya butiker i Sverige, i Karlskoga och Malmö Emporia, och en ny butik öppnades i Norge, i Jessheim. Två butiker byggdes om samt flyttades till bättre läge, butikerna i Vällingby och Hudiksvall. Totalt har MQ-kedjan nu 119 butiker.

– Det nya tillväxtspåret med etablering av mindre butiker i Sverige har givit ett positivt gensvar, vilket innebär att vi ökar takten gällande etableringar av nya butiker i Sverige, säger vd Mats Gärdsell i en kommentar.

Ett nytt besparingsprogram om motsvarande 15 miljoner kronor lanserades under hösten. Totalt återstår besparingar motsvarande 35 miljoner kronor att realiseras under resterande räkenskapsår.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078