23948sdkhjf

Svenska webbshopar klarar julruschen

Julstressade e-handelsshoppare är beredda att vänta max tre sekunder på att en sida ska ladda innan man lämnar den. Svenska webbshopar klarar sig bra med en snittit på 2,2 sekunder visar en färsk undersökning.
Enligt en undersökning från Forrester Research är en konsument beredd att vänta max tre sekunder för en webbsida att ladda innan han/hon lämnar sidan, ofta för en konkurrent. De som använder surfplattor har ännu högre krav än så visar en annan undersökning av Compuware; där förväntar sig så många som 70 % att en sida ska laddas på två sekunder eller mindre.

Mjukvaruföretaget Compuware har nu gjort en undersökning bland populära nordiska webbutiker och andra tjänster för att se hur de klarar sig i julrushen. De har jämfört och undersökt totalt 135 nordiska webbshoppar och andra tjänster inom bland annat resor, hemelektronik, kultur och prisjämförelsesajter. Resultatet visar att svenska webbshoppar är bäst i Norden i julruschen och det enda nordiska landet som klarar sig under tre-sekundersgränsen. De 35 undersökta sidorna i Sverige har en genomsnittlig svarstid på 2,2 sekunder.

I Danmark tog nedladdningen i snitt 3,2 sekunder, i Finland 3,3 sekunder och norska webbutiker 3,9 sekunder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063