23948sdkhjf

Ny aktör ger sig in i bokbranschen

Mediekoncernen Schibsted Sverige lanserar i dag tillsammans med bokförlagen Piratförlaget och De Oberoende en ny bokhandel på nätet som enbart säljer e-böcker. Grundarna vill revolutionera läsandet och förändra bokinköpen.
Bokon heter den nya bokhandeln på nätet som har premiär i dag. Utbudet består endast av e-böcker och antalet titlar är 300 000. Företaget har som mål att inom två år bli störst i Sverige på e-böcker.

I en tid då den mobila trenden ökar vill aktörerna bakom den nya sajten förändra hur svenskarna köper och läser böcker.

– Svenskarnas läslust och den snabbväxande försäljningen av surfplattor placerar oss i vägskäl där försäljningen för e-böcker precis håller på att ta fart. Målsättningen är att göra e-boken lika populär som litteratur på tryckt papper, säger Steffen Gausemel Backe tillförordnad vd för Bokon.

Lanseringen sker när bokhandeln befinner sig i en kris; bokhandelsförsäljningen rasar och branschen konsolideras.

– Bokbranschen har länge vetat att den står inför en förändring. Precis som musik- och filmindustrin håller nu bokens innehåll på att digitaliseras, och läs- och köpvanorna att ändras. Vi ser positivt på denna utveckling och ser hur ny teknik kan skapa större spridning av böcker, säger Robert Johnsson från förlagsgruppen De Oberoende.

E-böckerna kan köpas på nätet och via app.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063