23948sdkhjf

Bra försäljning i november

Detaljhandelns omsättning fortsatte att öka även i november. Speciellt bra gick det för sportbutikerna och guldsmedshandeln.
Omsättningen för detaljhandeln mätt i löpande priser ökade med 2,2 procent mellan november 2011 och november 2012. Dagligvaruhandeln ökade med 4,1 procent och sällanköpsvaruhandeln ökade med 0,7 procent.

Mätt i fasta, kalenderkorrigerade priser ökade försäljningsvolymen med 0,9 procent. Dagligvaruhandeln minskade med 0,1 procent och sällanköpsvaruhandeln ökade med 1,7 procent. Det visar det senaste detaljhandelsindex från HUI research och SCB.

"Att detaljhandeln som helhet ändå utvecklades bättre än väntat i november tyder på att hushållens konsumtionsvilja inte punkterats helt trots höstens varsel och dystra nyheter överlag. Detta inger hopp inför den viktiga decemberförsäljningen som med största sannolikhet kommer att öka jämfört med föregående år, om än måttligt." skriver HUI i en kommentar.

De branscher som ökade mest under november, i löpande priser, är guldsmedshandeln med 10,5 procents ökning, sport- och fritidshandeln som ökade 7,2 procent och färghandeln som ökade 5 procent. Elektronikhandeln tappade 6,2 procent jämfört med förra året och järn- och bygghandeln 5,9 procent. Men efter ha tagit hänsyn till prissänkningar och bland annat att årets november hade en torsdag och en fredag mer än förra året, blev elektronikhandeln en av novembers vinnare tillsammans med sporthandeln, med 7,0 respektive 8,6 procents volymökningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079